Onsdag 12. september var det duket for ny lederkonferanse i Harstad med temaet «Ledelse i storm og stilla – slik gjør vi det hos oss».

 

LEDERKONFERANSEN I HARSTAD: Foredragsholderne var Stein Markussen fra et av Norges ledende senter for lederutvikling NNL, og dyktige ledere fra lokalt næringsliv, deriblant Ellen Finfjord fra Sør-Troms HMS, daglig leder i Chili, Jan-Roger Eriksen, administrerende direktør i PEAB Bjørn Bygg, Gro Skaar Knutsen og Rune Stenstrøm, advokat og partner i Advokatfirmaet FINN.

Sammen ga de et innblikk i «Slik gjør vi det hos oss», til temaet «Ledelse i storm og stilla».

«Endring er jo en naturlig del av vår utvikling som menneske. Vi er jo alltid i endring! Samfunnet endrer seg, og det gjør også kulturen.»

«Hva er egentlig ledelse?» spør Markussen publikum. Ledelse kan defineres som en prosess hvor et individ påvirker enkeltpersoner eller en gruppe i retning av felles mål, men noe av hovedpoenget med god ledelse må også være at man skal være i endring – og ikke være redd for det, konkluderer Markussen.

Les også: Ta tilbake engasjementet ditt på Instagram

«Endring er jo en naturlig del av vår utvikling som menneske. Vi er jo alltid i endring! Samfunnet endrer seg, og det gjør også kulturen.» sier Markussen.

lederkonferansen-i-harstad-2
«Hva er ledelse?». Administrerende direktør i NNL, Stein Markussen.

Kulturen som sjef

Når vi vet at internasjonal forskning tyder på at nær halvparten av alle ledere feiler alvorlig i løpet av sin karriere, og at mellom 2/3 og 3/4 av alle medarbeidere, uansett hvor eller når du spør, synes at den viktigeste årsak til mistrivsel på jobben er deres nærmeste leder.

«Jeg kjenner alle mine ansatte personlig fordi jeg mener det er viktig som leder å vite hvem det er jeg snakker med […]»

«Dårlig ledelse går ut over både medarbeideres trivsel og motivasjon og organisasjoners resultater», skriver Norsk Psykologforening om ledelse og hvorfor ledelse er viktig.

Les også: Sosiale medier i august oppsummert

Dette er også noe daglig leder på Chili, Jan-Roger Eriksen, snakket om da han var oppe på scenen.

lederkonferansen-i-harstad-4
Daglig leder i Chili, Jan-Roger Eriksen.

«Jeg kjenner alle mine ansatte personlig fordi jeg mener det er viktig som leder å vite hvem det er jeg snakker med. Hva som er deres styrker, svakheter – hva som driver dem», sier Eriksen.

Gjennom hans 28 år som leder i Chili har han gjort seg noen erfaringer.

«Det er kulturen som er sjefen, og med det mener jeg at som leder har du et ansvar for å skape den arbeidskulturen som er mest fruktbar for bedriften.»

lederkonferansen-i-harstad-6
Alle foto: ©chiligroup

One thought on “«Det er kulturen som er sjefen!» ⎮ Lederkonferansen i Harstad

  1. Pingback: Ukeslutt #37

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This