Daglig leder på Chili, Jan Roger Eriksen.

Chili ble med på dugnad da Nord-Norgebanen skulle bygges i Harstad sentrum!

Selvfølgelig sa vi ja da vi ble spurt om vi ville være med på årets største kollektive kunstprosjekt: Tore Hund Stasjon! Du skulle kanskje ikke tro at det var mulig, men søndag i Festspill-uka var vi med på å reise byggverket som utgjorde Nord-Norgebanen.

Hvordan, lurer du kanskje? Ved hjelp av papp. Masse, masse papp og en haug med glade frivillige, deriblant ansatte på Chili.

– Vi ville være med på dette prosjektet for å bidra til fokuset på debatten rundt alternativ infrastruktur i Nord-Norge, sier daglig leder i Chili, Jan Roger Eriksen, med et smil.

Kunstneren Olivier Grossetête har reist verden rundt og bygd monumentale byggverk av papp sammen med publikum. Konseptet var i Norge, nærmere bestemt Harstad, for første gang, og var helt avhengig av Harstads befolkning for å få det til. «Hvert bygg er inspirert av lokale forhold og er unikt for hvert sted.» skriver Festspillene i Nord-Norge på sine nettsider.

Vi bygger Nord-Norgebanen © Lise Marie Mathisen, Harstad Fotoklubb.
Vi bygger Nord-Norgebanen © Renate Jensen, Harstad Fotoklubb.

Pin It on Pinterest

Share This