Når 2017 er spådd til å være året hvor 74 % av all webtrafikk kommer fra video, tør du la være? Her er frem grunner til hvorfor du bør vurdere videoinnhold på Facebook.

Bare de siste årene har det skjedd en enorm vekst innenfor videomarkedsføring på sosiale medier, spesielt Facebook. Det er blant annet blitt enklere å produsere video – faktisk enklere enn noen gang. Enten om man filmer med mobilen, benytter seg av et helproft kamera og studio, eller filmer storslåtte scener med en kameradrone.

Les også: Nå kan du sende Live fra Instagram i Norge

Det er dessuten blitt lettere enn noen gang å laste opp det videoinnholdet man har produsert i sosiale medier. Lag en enkel story på Snapchat, publiser video med ”scrollbare” bilder på Instagram, eller lag en klikkbar videoannonse på Facebook.

Video på Facebook – kraftig økning fra fjoråret

Det er mer enn tusen milliarder (på engelsk ”one billion”) videoviews på Facebook hver dag, og i løpet av et par år har Facebook CEO, Mark Zuckerberg, spådd at «most of [the social network] will be video […]», ifølge Mashable. Faktisk økte mengden videoinnhold lastet opp av privatpersoner og merkevarer på Facebook med 260 % (!!!) bare fra fjoråret, ifølge tall fra Facebook.

Les også: Dette synes vi om VGs første dag på Snapchat Discover

Er du fortsatt ikke overbevist om at videoen er tingen? Her er fem grunner til å bruke video på Facebook:

  1. I følge tall fra HighQ, vil 2017 være året hvor video på nett står bak 74 % av all webtrafikk. I løpet av én måned blir det faktisk lastet opp mer videoinnhold enn det er blitt laget på TV de siste 30 årene. Bare for å sette det hele i perspektiv.
  2. Videoinnhold (enn så lenge) gir deg større muligheter for å havne organisk i folks Facebook-feed. Dette er noe mange har unyttet seg av allerede. Da har det som regel vært de korte snuttene som har fungert best. Nå kan mye tyde på at Facebook vurderer å snu ved å endre algoritmene sine (igjen).
  3. 33 % av alle med en tablet ser omlag én time med video hver dag, og 28 % av alle med smarttelefon ser minst én video på mobilen hver dag. Kilde: HighQ.
  4. 1/3 av all internettaktivitet går til å se på video, ifølge tall fra TGDaily, og 38 % av de som ser videoreklame ser på dette som troverdig.
  5. 65 % av alle som ser på video på nett ser minst ¾ av videoen. Er du dermed flink til å si det viktigste i begynnelsen av videoen kan du være ganske sikker på at seeren har fått med seg budskapet ditt. Kilde: HighQ.

Har du spørsmål om video, eller ønsker du at vi hjelper deg med å produsere videoinnhold? Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat.


Foto: Patrick Tomasso, Unsplash.

One thought on “5 grunner til å produsere videoinnhold på Facebook

  1. Pingback: Nå blir det enda enklere å legge til emojis på Facebook

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This