Publikum på vikingdagen fikk ta seg en kikk inn i fortiden og se vikinger og skip komme til live med Chilis helt unike VR-kikkert.

 Kikkerten som ble levert til Bjarkøya for anledningen Tore Hunds Rike, Vikingdagene, benytter seg av VR/AR-teknologi (Virtual Reality/Augmented Reality).

 – Vi laget kikkerten på bestilling spesielt for dette eventet, sier Knut Gaasvik, prosjektleder og dronepilot hos Chili.

Gaasvik forteller at det er tatt et 360-graders bilde på lokasjon på Bjarkøy. Deretter er det spilt inn video mot greenscreen med Bjørn Magne Aspdal, som spiller rollen som en ung Asbjørn Selsbane. Manuset er også produsert på Chili.

«Responsen var enormt bra, og flere ga uttrykk for at det hadde vært stas om vi hadde fått til en permanent løsning med kikkerten på stedet.»

tilbake-til-vikingetiden-med-vr-kikkert
Tilbake til vikingetiden med VR-kikkert.
VR-kikkert-2
I VR-kikkerten kan man se «unge» Asbjørn fortelle litt om dagliglivet på den tiden. Foto: Glenn Wollert Brochs.

 – Den unge Asbjørn forteller litt om dagliglivet på den tiden, og videoen er senere lagt inn i dette 360-bildet fra havna på Bjarkøy, sier Gaasvik.

 Det er også lagt inn bilder av vikingskip med detaljinformasjon om de forskjellige skipene. Når man ser gjennom kikkerten oppleves det som om alt skjer der og da.

Kikkerten er også bygd lokalt i Harstad på Chilis verksted og ved hjelp av blikkenslagerverkstedet Vangen Harstad.

 – Responsen var enormt bra, og flere ga uttrykk for at det hadde vært stas om vi hadde fått til en permanent løsning med kikkerten på stedet, avslutter Gaasvik.

Tilbake til Bjarkøy

Kikkerten var en del av eventet Tore Hunds Rike, hvor det 1. juni ble arrangert vikingdag med aktiviteter for store og små. Her ble det slåssing med sverd, pil og bue. Høydepunktet kom da monumentet «Selshevneren» ble avduket (se bildet).

Selshevneren
Avduking av spydet «Selshevneren» ved ordfører Marianne Bremnes på Austnes . Foto: Glenn Wollert Brochs.

 

Kunne du tenke deg å vite mer om hva vi kan gjøre for deg med VR/AR?
Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This