– Det har vært en drøm for meg å stille ut noe av kunsten min i hjembyen, og nå er den oppfylt!

Vår lærling og mediegrafiker, Maria Myrvang, har laget kunst som er å finne i bykjernen av Harstad. Kunstprosjektet tilhører «Kunststien», og er gjort i samarbeid med kunstner, illustratør og daglig leder for «Gulo Design», Alvin Jensvold.

Kunstprosjektet gikk ut på å utsmykke ulike «hotspots» i byen i forbindelse med kulturstien som Harstad by har bygget de siste årene.

– Det har vært en drøm for meg å stille ut noe av kunsten min i hjembyen, og nå er den oppfylt! Dette ville ikke vært mulig uten Alvin og sønnen hans, som fortjener like mye heder og ære, sier Myrvang.

Myrvang står bak designet og arbeidstegningene – som hun sier var en lærdom i seg selv å lage.

– Jeg brukte jeg en teknikk som gikk ut på at jeg tegnet for hånd – en nesten-abstrahert todimensjonal figur, som jeg etter tusjing skannet for å jobbe videre med digitalt, sier Myrvang.

Da hun startet prosjektet var hun egentlig ikke så veldig glad i insekter, og slet med å finne «skapninger til inspirasjon». Det var helt frem til Alvin tipset henne om dokumentaren «I edderkoppens hus».

Arbeidskisse av Maria Myrvang.

– Dokumentaren fikk meg til å bli nysgjerrig på livet til disse små vesenene, da spesielt humla og enkelte edderkopper, sier Myrvang.

De fire insektene som er med på kunsten til Myrvang er: husfluen, humla, sommerfuglen og tømmermannen.

– Det er sikkert derfor jeg døpte verket «Bysvermen», siden det er en sverm av småkryp som valgte å bli på akkurat denne plassen, avslutter Myrvang.

 

Pin It on Pinterest

Share This